Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η 202η επέτειος Άλωσης της Τριπολιτσάς

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, τον Σεπτέμβριο του 1821, έθεσε τα θεμέλια για την ελευθερία των Ελλήνων. Σήμερα, η Τρίπολη τιμά τη 202η επέτειο.

Η Άλωση του πανίσχυρου διοικητικού κέντρου του Μοριά, απ’ τους Έλληνες αγωνιστές, συνέβαλε τα μέγιστα στην Επανάσταση και την σταδιακή απελευθέρωση του γένους.

Η Τρίπολη, με αφορμή το σπουδαίο αυτό στρατιωτικό γεγονός, τίμησε τη μεγάλη ημέρα, με διάφορες εκδηλώσεις.

Η τεράστια σημαία, που καταλαμβάνει 303 τετραγωνικά μέτρα κυματίζει με τη βοήθεια γερανού δίπλα στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Στο Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης υπάρχει σε εξέλιξη μία έκθεση, που παρουσιάζει τα παραδοσιακά όπλα του αγώνα. Ο διευθυντής του μουσείου, Δημήτρης Φωτόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για τη συγκεκριμένη έκθεση.

«Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι με τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών. Ξέρουμε ότι το υλικό είναι αυθεντικό απ’ τον 16ο αιώνα. Η δουλειά είναι με πολύ μεράκι φτιαγμένη. Το κάθε όπλο, το κάθε άρμα είναι πολύ περιποιημένα για τα χρόνια, που έχουν επάνω τους και φυσικά με πολλή αγάπη προς αυτά και αυτό είναι, που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δ.Φωτόπουλος.

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More