Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάνατος Πολωνής στην Κω: Πού στρέφονται οι Αρχές για απαντήσεις – Η ΕΡΤ στο σημείο που βρέθηκε η σορός

Τραγικός είναι ο επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Ασφυκτικό θάνατο δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τη νεαρή κοπέλα από την Πολωνία. Η σορός της εντοπίστηκε μέσα σε σακούλα σκεπασμένη με κλαδιά, περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του 33χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος συνελήφθη.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση για το πώς βρέθηκε το πτώμα σε ερημική τοποθεσία, στην περιοχή Αλυκές, όπου βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ, και μάλιστα σε μία απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από το σημείο όπου βρίσκεται το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος οδηγείται σήμερα στον ανακριτή. Στο σπίτι του οι Αρχές βρήκαν τρίχες της Αναστάζια, ενώ ο ίδιος στα χέρια και στο λαιμό του έχει γρατσουνιές, οι οποίες εξετάζεται αν προήλθαν από πάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, προφανώς το πτώμα της κοπέλας μεταφέρθηκε το πολύ μέχρι το Σάββατο το πρωί, διότι τις προηγούμενες μέρες η συγκεκριμένη περιοχή είχε καθαριστεί και είχαν περάσει πολλές ομάδες οι οποίες έκαναν ελέγχους, πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές. Μέχρι που χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 7:00, μία εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφθασε στο σημείο λόγω της δυσοσμίας.

Ο 32χρονος που συνελήφθη εθεάθη μαζί της σε μίνι μάρκετ, το βράδυ της εξαφάνισής της και λίγες ώρες μετά έβγαλε εισιτήριο για να φύγει στο εξωτερικό. Στο κάδρο των υπόπτων μπαίνει και ο συγκάτοικός του, αφού οι αρχές θεωρούν δύσκολο ένα άτομο μόνο του, να μετέφερε το πτώμα της κοπέλας.

Επίσης, αργά χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στην Ασφάλεια της Κω και ο 28χρονος Πολωνός φίλος της κοπέλας, ο οποίος από την επομένη της εξαφάνισής της την αναζητούσε.

Εξάλλου, η σορός της άτυχης κοπέλας μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Ρόδου για να διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή από όπου και αναμένονται απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου της. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για στραγγαλισμό, φέρει μώλωπες, καθώς και χτύπημα στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του υπόπτου και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να ανακτηθεί η τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το κουβάρι των γεγονότων.

Αποστολή: Αριστείδης Μιαούλης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More