Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάνος Τζήμερος: Το πολιτικό σύστημα δεν θέλει την ψήφο των ομογενών

Στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας, το Παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τον Απόδημο Ελληνισμό, βρέθηκε τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 καλεσμένος στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» ο Θάνος Τζήμερος, Έλληνας πολιτικός, επικεφαλής και πρόεδρος του κόμματος Εθνική Δημιουργία, ο οποίος συνομίλησε με τους δημοσιογράφους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη τόσο για την προσωπική του διαδρομή, όσο και για άλλα ζητήματα όπως η ψήφος των Ελλήνων της Διασποράς, η πολιτογράφηση των ομογενών 2ης και 3ης  γενιάς, η αριστεία και άλλα.   

Αρχικά, στην ερώτηση σχετικά με τον μικρό αριθμό συμμετοχής των Ελλήνων της Διασποράς στις εκλογές-μόνο 23.000 περίπου ομογενείς θα μπορέσουν να ψηφίσουν σύμφωνα με το ισχύοντα νόμο-ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε: «…Τα κόμματα του ελληνικού πολιτικού συστήματος δεν θέλουν να δώσουν ψήφο στους ομογενείς γιατί  δεν μπορούν να τους ελέγχουν. Ο ομογενής δεν θα ζητήσει ρουσφέτι και δεν θα ψηφίσει λόγω αυτού. Επειδή είδε πολλά στον κόσμο, τα μάτια και το μυαλό του έχουν ανοίξει και αντιλαμβάνεται πως η Ελλάδα είναι ένα παρακμιακό, τριτοκοσμικό κράτος σε σχέση με άλλα κράτη που έχουν θεσμούς πιο σωστούς…Θα μπορούσε λοιπόν, αντί για όλα αυτά να υιοθετηθεί η επιστολική ψήφος όπως έχουν κάνει όλα τα κράτη της Ευρώπης ή η ηλεκτρονική ψήφος όπως έχει κάνει η Εσθονία από το 2000».

Ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε επίσης στη δική του προσωπική διαδρομή που αφορά τη μουσική, η οποία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, παίζοντας κυρίως κλασική κιθάρα, έπειτα βιολί και στη πορεία διάφορα άλλα μουσικά όργανα. Όπως τόνισε, άρχισε να διδάσκει σε ηλικία 16 ετών σε Ωδεία πρώτα στον Βόλο, όπου και γεννήθηκε και μετά στην Αθήνα, όπου βρέθηκε ως αριστούχος επιτυχών του Οικονομικού Πανεπιστημίου της ΑΣΟΕΕ. Επίσης, δίδαξε για μια διετία μουσική στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βούπερταλ.  «Ήθελα να έχω τα δικά μου χρήματα γιατί θεωρώ σημαντικό στον άνθρωπο να έχει δικό του εισόδημα διότι μόνο όταν είναι οικονομικά ανεξάρτητος μπορεί να είναι και ιδεολογικά ανεξάρτητος». Για το ζήτημα της αριστείας υπογράμμισε «Οι χώρες τραβάνε μπροστά από αυτούς που τραβάνε το κάρο…Στην Ελλάδα αυτούς τους πυροβολούν…».

Ερωτηθείς σχετικά για την Οδύσσεια των ομογενών 2ης και 3ης γενιάς που θέλουν να πολιτογραφηθούν Έλληνες, σημείωσε πως το ελληνικό κράτος έχει μεγάλη ευθύνη διότι τους δυσκολεύει τη ζωή, δημιουργώντας προσκόμματα καθυστερώντας επι δεκαετίες την πολιτογράφηση τους, κλέβει τις περιουσίες με το κτηματολόγιο, τόσο εξαιτίας της ύπαρξης της τεράστιας γραφειοκρατίας, όσο με τον νόμο περί χρησικτησίας.

Τέλος, αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές και τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος που ο ίδιος εκπροσωπεί στις δημοσκοπήσεις τόνισε:  «Όταν κάποιος δεν γνωρίζει ένα κόμμα, δεν μπορεί και να το ψηφίσει…» όμως, οι Έλληνες ομογενείς είναι καλό να ξέρουν πως «Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να κάνουν ένα βήμα πιο δυνατό από την φθορά και αυτοί ονομάζονται Εθνικοί Δημιουργοί. Η Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη τύχη και αυτή πρέπει να γίνει με σχέδιο και όχι με ευχές. Με ανθρώπους που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να το κάνουν.»

Σύνταξη κειμένου: Νικόλ Παπαδοπούλου

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή εδώ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More