Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάσος: Ξαναδίνουν “ζωή” στους αργαλειούς

Ένα σεμινάριο για την υφαντική τέχνη με τον τίτλο “Μάθε μια τέχνη .. κι άστηνε” διοργάνωσε στις Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια της Θάσου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο”. Την τέχνη της υφαντικής, το ιδίασμα ( διάσιμο) του στημονιού, το στήσιμο και το ” αρμάτωμα” των αργαλειών ,την τεχνική του Felting, δίδαξαν η Λένα Γεροθανάση και η Γιώτα Καρβουνιάρη από το “The Pokari Projekt” , δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Αναστασία Τσώμου, μέλος του Συλλόγου.
The Pokari Project είναι μία ομάδα χειροτεχνών, κτηνοτρόφων, επιστημόνων η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση του πρόβειου μαλλιού. Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και παρέχεται δωρεάν, πρόσθεσε.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο” από την ίδρυση του το 1977 έως και σήμερα πρωτοστατεί στην αναβίωση των τοπικών εθίμων με τις διάφορες εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει και την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τις δράσεις και παρεμβάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί. Έχει επίσης σημαντική παρουσία σε διάφορες άλλες ενέργειες που αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της περιοχής μας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More