Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θέατρο Αμαλία: «Την Λένε Εύα» και ήταν αγόρι- Η παράσταση του Αν. Μποσκοΐτη που κονιορτοποιεί κάθε έννοια κοινωνικής σύμβασης

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Την Λένε Εύα» και ήταν αγόρι, του Αντώνη Μποσκοΐτη, επιστρέφει στην σκηνή του Θεάτρου Αμαλία, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την εξιστόρηση του βίου της Εύας Κουμαριανού, με πρωταγωνίστρια την ίδια επί σκηνής, σε μία εναλλαγή ακραίων συναισθημάτων και οριακών εκρήξεων που στηλιτεύουν τον φυλετικό ρατσισμό και ανατρέπουν τα κοινωνικά στερεότυπα. Είναι ένας θεατρικός μονόλογος της Εύας, βασισμένος σε συνέντευξη που είχε δώσει η ίδια στον κ. Μποσκοΐτη, όπως είπε ο ίδιος, καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΤ3, πριν από 11 χρόνια.

Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα στην Αθήνα το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και στο Λονδίνο, στην εκκλησία της Sainte Ethelbourga, ενώ έτυχε μεγάλης αποδοχής και στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε Λευκωσία και Λεμεσό, όπου, όπως τόνισε ο κ. Μποσκοΐτης, “μητέρες πήγαν να παρακολουθήσουν την παράσταση μαζί με τα τρανς παιδιά τους”.

Η παράσταση παρουσιάζεται και απόψε στο Θέατρο Αμαλία.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More