Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Θέατρο μαζί»: Οι νέες παραγωγές που έρχονται στις σκηνές του ΚΘΒΕ

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στο Φουαγιέ του Θέατρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, παρουσιάστηκαν όλες οι παραγωγές που έρχονται στις σκηνές του του ΚΘΒΕ έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Η κα. Γιάννα Καρύμπαλη – Τσίπτσιου (Πρόεδρος ΔΣ του ΚΘΒΕ) καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και τους ευχαρίστησε για την ευκαιρία που, για άλλη μια φορά, προσφέρουν στο ΚΘΒΕ να παρουσιάσει τον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό. Αναφέρθηκε στη καλλιτεχνική περίοδο που πέρασε, λέγοντας ότι το ΚΘΒΕ κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα πολυάριθμων παραστάσεων, απευθυνόμενο σε θεατές ποικίλων ενδιαφερόντων και ηλικιών, αλλά και ένα σύνολο λοιπών δράσεων, όπως όλα αυτά καταστρώθηκαν από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Πελτέκη, τον οποίο και ευχαρίστησε για την όλη προσπάθεια. Ακολούθως, εστίασε στην τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο, αναφερόμενη στις επιτυχημένες παραστάσεις της προηγούμενης χρονιάς που θα επαναληφθούν, καθώς και στη δρομολόγηση νέων παραγωγών που θα παρουσιαστούν εντός του Δεκεμβρίου. Τέλος, πληροφόρησε για διοικητικά και οικονομικά ζητήματα του Οργανισμού, προβάλλοντας την εκπόνηση Κώδικα Δεοντολογίας και Σχεδίου νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΘΒΕ, το οποίο έχει αποσταλεί στο Υπουργείο.

Ο Αστέριος Πελτέκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, παίρνοντας τον λόγο, τόνισε: «Με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλους, με επιλογές ρεπερτορίου και συνεργατών που συνάδουν με την αποστολή, τις αξίες και το όραμα ενός ιστορικού αλλά ταυτόχρονα σύγχρονου, τολμηρού, υπερβατικού θεάτρου, το ΚΘΒΕ συνεχίζει δυναμικά με παραστάσεις από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο, με πολυαναμενόμενες νέες παραγωγές, με έργα που θα παρουσιαστούν σε πανελλήνια πρώτη αλλά και με παραστάσεις που αγαπήθηκαν και επανέρχονται, ύστερα από δική σας απαίτηση, γιατί και σε αυτό το επίπεδο είμαστε ΜΑΖΙ.

«ΜΑΖΙ» συνυπάρχουμε, δημιουργούμε, αλληλοεπιδρούμε, εξελισσόμαστε σε ένα θέατρο ανοιχτό, με εξωστρέφεια, με επίκαιρους προβληματισμούς, σε ένα θέατρο ανοιχτό σε όλους- γιατί μέσα σε αυτό υπάρχουμε όλοι- και γιατί το μέλλον είναι για όλους όσους έχουν την προοπτική να το δημιουργήσουν.»

Διαβάστε εδώ το νέο πρόγραμμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More