Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσπρωτία: Δράσεις στα σχολεία για την παγκόσμια ημέρα φιλοζωίας

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε σχολικές μονάδες της Θεσπρωτίας.

Στο 6/Θ Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας και το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας παρευρέθηκε στέλεχος της Ομάδας Κ-9, ο οποίος είναι συνοδός/χειριστής του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 «ΒΛΑΝΤ» του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών για τη φιλοζωία.

Σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, έγινε ενημέρωση στους μαθητές και τους καθηγητές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης και την αντίληψη της συμπεριφοράς των ζώων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την επιχειρησιακή δράση του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 «ΒΛΑΝΤ» της υπηρεσίας στο έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα-Ειδικές Δυνάμεις Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών μέσω των λιμένων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίδειξη του αστυνομικού σκύλου από τον χειριστή του, Ανθυπασπιστή Χαράλαμπο Τσάκαλο. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο χειριστής έδωσε συγκεκριμένες εντολές και προέβη σε αλληλεπίδραση με τους μαθητές, προκειμένου να εξοικειωθούν με τα ζώα συντροφιάς.

Ανάλογες εκδηλώσεις, με πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών και των γονέων, πραγματοποιήθηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και στο 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, με τον Βέλγικο Ποιμενικό “Bro Dei Epiri”, να κλέβει τις καρδιές των μικρών μαθητών. Εκεί η ενημέρωση έγινε από τον εκτροφέα/εκπαιδευτή κ. Τάσο Κωλέτση και τους κτηνίατρους κ.κ. Αλέξανδρο Πολύζο & Μαντζούκη Χρήστο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More