Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Παπαγιαννόπουλος

Σήμερα Τρίτη (6/02) σε ηλικία 85 ετών, ο συγγραφέας και επί 35 χρόνια διευθυντής στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης Απόστολος Παπαγιαννόπουλος, έφυγε από τη ζωή.

Το γεγονός γνωστοποίησαν, με ανάρτησή τους οι γιοί του Κωνσταντίνος και Δημήτρης Παπαγιανόπουλος, όπου αναφέρουν:

«Με λύπη σε πληροφορούμε ότι ο Κος Απόστολος Παπαγιαννόπουλος που υπήρξε επί 35 χρόνια διευθυντής στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιστορικός συγγραφέας, απεβίωσε σήμερα στις 6 Φεβρουαρίου 2024.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 09:45 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου».

Ο Απόστολος Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στην Καρδίτσα, ενώ έζησε και εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπήρξε επί 35 χρόνια διευθυντής στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για αρχιτεκτονικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Ασχολήθηκε με την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, με την ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας, με τη μελέτη και ανάδειξη των μνημείων της πόλης και την αξιοποίηση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και έγραψε σχετικά βιβλία. Δημοσίευσε πολλά άρθρα και μελέτες για θέματα κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά, πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, καθώς και για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More