Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Αίμα για τους θαλασσαιμικούς έδωσαν οι πρόσκοποι

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για τις ανάγκες των θαλασσαιμικών της πόλης, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερες από 1300 φιάλες αίμα κάθε μήνα, διοργάνωσαν οι Πρόσκοποι της Τοπικής Εφορείας Αναλήψεως σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας και τον Σύνδεσμο Προώθησης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους και κάθε χειμώνα αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις αίματος πιο έντονα από κάθε άλλη εποχή.

Λόγω της έξαρσης των ιώσεων και των κρουσμάτων κορονοϊού πολλοί αιμοδότες αποκλείονται από την αιμοδοσία, με συνέπεια να μειώνονται τα αποθέματα αίματος στα ψυγεία των νοσοκομείων.

Οι ελλείψεις που δημιουργούνται έχουν ως αποτέλεσμα οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς να μην λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες αίματος που απαιτούνται, με συνέπεια να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες μεταγγίσεις τους.

Κάθε θαλασσαιμικός χρειάζεται 4 φιάλες αίμα το μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνολικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη ξεπερνούν τις 1300 φιάλες. Κάθε μέρα χρειάζονται 67 φιάλες, δηλαδή 60 με 70 συμπολίτες μας πρέπει να αιμοδοτούν ημερησίως μόνο για τις ανάγκες των θαλασσαιμικών.

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στην οποία συμμετείχαν Πρόσκοποι της Τοπικής Εφορείας Αναλήψεως σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας, τον Σύνδεσμο Προώθησης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας για τη Θαλασσαιμία «Πηγή Ζωής» και το τμήμα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Π. Σαρόγλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More