Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Ακόμα ένα δυστύχημα με διανομέα

Με λουλούδια στα χέρια συνάδελφοι του 55χρονου διανομέα που έχασε τόσο άδικα και απότομα τη ζωή του κατά την ώρα της δουλειάς του φτάνουν στο σημείο του δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγες ώρες πριν στην οδό Τσιμισκή.

Ο οδηγός της μηχανής κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πρώτα χτύπησε με ένα ΙΧ αυτοκίνητο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου.

Ο οδηγός του ΙΧ με το οποίο επίσης συγκρούστηκε η μηχανή εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος.

Δεν είναι ο πρώτος δεν είναι ο δεύτερος αλλά σύμφωνα με τους συναδέλφους του ο 61ος από το 2017 που χάνει τη ζωή του κατά την ώρα της εργασίας σε τροχαίο, τονίζει ο Ηλίας Νεοχωρίτης πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της efood.

Ακόμη πιο δύσκολες περιγράφουν τις συνθήκες εργασίας τους οι διανομείς που εργάζονται στον κλάδο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Πεντάκιλα λάδια, δυσκόπλακες, μπαταρίες, πάνω σε ένα μηχανάκι με πίεση από τους εργοδότες να παραδώσουν την παραγγελία γρήγορα. Όλο αυτό το πράγμα πλέον οδηγεί σε γαλέρες, δηλώνει ο Γιώργος Παπαγιαννούλης αντιπρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της efood.

Οι διανομείς ζητούν από πολιτεία και εργοδότες την άμεση λήψη αλλά και τήρηση μέτρων για την προστασία τους. Zητάμε βαρέα ανθυγιεινά για αυτό ζητάμε ανθρώπινες συνθήκες, προσθέτει ο κ. Νεοχωρίτης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της τροχαίας για τον εντοπισμό του οδηγού του ΙΧ που εγκατέλειψε αιμόφυρτο το θύμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More