Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Αναστολή των εργασιών του Flyover με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε με προσωρινή του διαταγή την αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξανδρο Αδαμίδη η προσωρινή διαταγή της προέδρου του  Ε΄  Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου εκδόθηκε ενόψει της συζήτησης στο ΣτΕ, στις 17 Απριλίου 2024, των δύο αιτήσεων ακύρωσης του έργου που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος, ο Σύλλογος Προστασίας Σεϊχ Σου και ο Σύλλογος  Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν από σήμερα όλες οι εργασίες που εκτελούνται στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου.

Στις αιτήσεις τους οι φορείς υπογραμμίζουν ότι από τα έργα θα επέλθει ανεπανόρθωτη  βλάβη  στο Σέιχ Σου λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More