Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: “Αργοπεθαίνει” η εστίαση λόγω ακρίβειας-Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες

Δυσαρεστημένοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης, παρά την έκρηξη του τουρισμού στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι. Από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι ο κόσμος αποφεύγει να παραγγέλνει ακριβά πιάτα στα εστιατόρια, ενώ, λόγω της γενικότερης ακρίβειας, καταναλώνουν όλο και λιγότερα προϊόντα.

Μπορεί λοιπόν οι ταβέρνες και τα καφέ να σφύζουν από πελάτες, όμως το ταμείον είναι μείον στους επιχειρηματίες της εστίασης.
Λίγοι είναι οι πελάτες που θα προτιμήσουν την ποιότητα και θα επιλέξουν ό,τι επιθυμούν, χωρίς να τους εμποδίσει ο τιμοκατάλογος.
H γενικότερη ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί περιορίζουν τον κόσμο να βγαίνει μία φορά την εβδομάδα για έναν καφέ ή ποτό.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σημαντική άνοδο τζίρου είδαν οι επιχειρήσεις εστίασης αυτό το καλοκαίρι. Στον αντίποδα, όμως, αισθητά έχουν αυξηθεί και τα έξοδα των επιχειρήσεων σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.
Η ανασφάλεια που προκαλεί η ακρίβεια και το ξέφρενο ράλι των τιμών της ενέργειας, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος για το πώς θα τις κρατήσουν ζωντανές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More