Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η τιμή του οβελία

Σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και κεντρικές αγορές ρίχνονται στη μάχη του οβελία αφού οι καταναλωτές έχουν μπει στην τελική ευθεία των αγορών για το τραπέζι του Πάσχα. Αμνοερίφια, αβγά και τσουρέκια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας αγορών για τα νοικοκυριά που αναζητούν την πιο οικονομική λύση.

Με προπαραγγελίες, ανελαστικό προϋπολογισμό, έρευνα αγοράς και στάση αναμονής ελπίζοντας ότι προς το τέλος της Μεγάλης εβδομάδας ίσως πετύχουν καλύτερες τιμές οι καταναλωτές μπαίνουν στην τελική ευθεία προετοιμασιών για το εορταστικό τραπέζι.

Στα συνοικιακά κρεοπωλεία οι τιμές για τα εγχώρια αμνοερίφια γάλακτος ξεκινούν από 12,5 και φθάνουν έως και τα 14,30 ευρώ. Στο καλάθι του Πάσχα αλλά και το Καπάνι το εύρος τιμών διαφοροποιήθηκε προς τα κάτω στο ξεκίνημα της εβδομάδας με την ελάχιστη στα σούπερ μάρκετ 9,69 και τη μέγιστη 10,99 ευρώ, ενώ στο Καπάνι από 9,99 ευρώ.

Οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει να κάνουν έρευνα αγοράς στο Καπάνι ωστόσο όπως λένε οι κρεοπώλες η αγοραστική κίνηση θα αυξηθεί από τις επόμενες ημέρες. Yψηλό το κόστος εκτροφής και μεταφορικών των αμνοεριφίων για να δοθoύν σε αυτές τις τιμές από τα σούπερ μάρκετ τονίζουν κτηνοτρόφοι.

Μεγάλη Πέμπτη τα περισσότερα νοικοκυριά βάφουν τα αβγά τα οποία λόγω του κόστους παραγωγής, συσκευασίας και μεταφοράς έκαναν άλμα στην τιμή τους από πέρσι. Στις λαϊκές ο καταναλωτής μπορεί να βρει από 20 έως 25 λεπτά το τεμάχιο, από 20 έως 29 λεπτά μέσα από το καλάθι του νοικοκυριού.

Στα… επιδόρπια νικητής αναδεικνύεται το παραδοσιακό τσουρέκι που αν επιλέξει ο καταναλωτής να το αγοράσει θα το βρει περίπου 10% αυξημένο σε σχέση με πέρσι από 11 έως 17 ευρώ το κιλό ανάλογα τον τύπο.

Το καλάθι του Πάσχα στα σούπερ μάρκετ θα διαρκέσει έως και Το Μεγάλο Σάββατο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More