Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: «Γκρικ Σάμερ» και «1984» στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή 2024

Για ακόμα μια χρονιά, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση, με διάρκεια από 3 Απριλίου έως 2 Ιουνίου 2024, έχει σταθερό προσανατολισμό στην προβολή και ενίσχυση των νέων, επαγγελματικού χαρακτήρα, θεατρικών ομάδων της πόλης.

22 συνολικά παραστάσεις και δράσεις, – 9 παραστάσεις στο κύριο πρόγραμμα, 7 παραστάσεις στην κατηγορία των Νέων Φωνών (νέοι απόφοιτοι -τελειόφοιτοι από σχολές που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα), 6 παράλληλες εκδηλώσεις (φόρουμ καλλιτεχνών, performances, άλλες παραστάσεις, εργαστήρια) – συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ: https://e-thessalonikiculture.gr/

Motivo Theatre Group
ΓΚΡΙΚ ΣΑΜΕΡ (ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ)
17 & 18 Απριλίου, Θέατρο Άνετον
Σκηνοθεσία: Λυδία Ανεστοπούλου
Επί σκηνής: Ιφιγένεια Δατσιάδου, Εμμανουήλ Δραμηλαράκης, Μαρίνα Καζόλη, Μαριάνθη Ξυνταριανού-Τσιροπινά
Τέσσερις νέοι που επανεπισκέπτονται τα καλοκαίρια της ζωής τους, αναβιώνουν την ιστορία και την εξέλιξη του ελληνικού καλοκαιριού από το ένδοξο 2004 μέχρι σήμερα.

Ars Moriendi
1984 του George Orwell
20 & 21 Απριλίου, Θέατρο Άνετον
Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας
Μετά από το HUM@NITARIUM και τη διερεύνηση των εννοιών της ηθικής και της τιμωρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα θεάτρου Ars Moriendi καταπιάνεται με ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα του εικοστού αιώνα, το προφητικό «1984» του George Orwell.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More