Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Δόθηκε στην κυκλοφορία και το παράπλευρο οδικό δίκτυο του ανισόπεδου κόμβου Κ16

Τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το παράπλευρο οδικό δίκτυο, το οποίο ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, παραβρέθηκε στο άνοιγμα του νέου παράπλευρου οδικού δικτύου, το οποίο συμπληρώνει πλέον τον ανισόπεδο κόμβο και αποκαθιστά όλες τις οδικές συνδέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο κόμβος Κ16 στη συμβολή του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης – Αθηνών είναι ένα πρωτίστως αναπτυξιακό έργο. « Όλα τα χρόνια που λειτουργεί ο ανισόπεδος κόμβος πλέον τα οφέλη του για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας είναι θεαματικά. Όπως και τα οφέλη για τις χιλιάδες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους όλης της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, για τον οδικό τουρισμό, για την ασφάλεια και την ποιότητα των μετακινήσεων»,υπογράμμισε.

«Με πόρους της Περιφέρειας κατασκευάσαμε ένα σύνολο έργων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο και σήμερα το παραδίδουμε σε χρήση στους συμπολίτες μας. Μάλιστα, περιλάβαμε και σειρά εργασιών, οι οποίες δεν προβλεπόταν αρχικά, για παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες ώστε το αποτύπωμά μας στην περιοχή να είναι ολοκληρωμένο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της οδού Πόντου, που εξυπηρετεί τη λεγόμενη βαριά κυκλοφορία, την οποία αποκαταστήσαμε και αναβαθμίσαμε σε όλο το μήκος της», είπε.

«Σήμερα από τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 και το παράπλευρο οδικό δίκτυο εξυπηρετούνται όλες οι κινήσεις και συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με την περιφερειακή οδό, με το Καλοχώρι, με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More