Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος»

Τριάντα εφτά ασθενείς μπορούν να εξυπηρετήσουν η ανακαινισμένη στεφανιαία μονάδα και η αναβαθμισμένη καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» που εγκαινιάστηκε σήμερα ενώ εγκαταστάθηκε σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, τοποθετήθηκαν δέκα καινούρια ηλεκτροκίνητα κρεβάτια τελευταίας τεχνολογίας, σύγχρονες κονσόλες πάνω από τα κρεβάτια και κατασκευάστηκαν νέες τουαλέτες. Στη διαδικασία του διαγωνισμού στο μεταξύ, βρίσκεται το έργο της ανακαίνισης όλου του νοσοκομείου με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η Περιφέρεια, πέρα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου όπου επένδυσε πόρους 2,5 εκ ευρώ, έχει ολοκληρώσει σημαντικά έργα και παρεμβάσεις αυτά τα χρόνια σε 48 νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία». «Η υγεία των συμπολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και πάνω από όλα» πρόσθεσε.

Στη σημασία του έργου αναφέρθηκε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης ο οποίος γνωστοποίησε ότι η συγκεκριμένη κλινική του Αγίου Παύλου «έχει στηρίξει καρδιολογικά την πόλη στα προβλήματά της εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα». «Ο “Άγιος Παύλος” είχε στεφανιογράφο πριν το Ιπποκράτειο και μέχρι να μπει στο Ιπποκράτειο, εδώ εκπαιδεύονταν οι γιατροί του Ιπποκρατείου» σχολίασε. Στις υποδομές που δημιουργήθηκαν και στον εξοπλισμό που εγκαταστάθηκε αναφέρθηκαν ο διοικητής του «Αγίου Παύλου» Οδυσσέας Κάτσακας και ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος Στέφανος Παπαστεφάνου.

«Όποιος περάσει κάτω από τη στεφανιαία μονάδα καταλαβαίνει την αναγκαιότητα ανακαινίσεων τέτοιων χώρων» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου ενώ η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Μελίνα Δερμεντζοπούλου ανέφερε ότι και στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 21-27 ένα πολύ μεγάλο μέρος των πόρων θα κατευθυνθεί στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More