Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: «Ζεσταίνεται» η αγορά των χριστουγεννιάτικων ειδών

Η νέα τάση στην αγορά έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και έτσι με το που μπαίνει ο Νοέμβρης το ένα κατάστημα μετά το άλλο φέρνουν τη ζεστασιά των Χριστουγέννων στο σπίτι και τη γειτονιά. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που έκαναν και τις πρώτες αγορές τους.

Πάντως το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο σύμφωνα με τους καταστηματάρχες θα είναι οικονομικά πιο προσιτό από πέρσι αφού μειώθηκε το μεταφορικό κόστος επιτρέποντας την πτώση τιμών.

Τιμές για όλα τα βαλάντια στην αγορά, φτάνει να έχει κανείς χρόνο και διάθεση για έρευνα αγοράς. Στα καταστήματα πωλείται τεχνητό δέντρο σε τιμές από 25 έως και …670 ευρώ ανάλογα το ύψος και την ποιότητα. Οι περισσότεροι πάντως προτιμούν δέντρο ύψους 2μ. και 40 εκ. με το εύρος τιμών από 180 έως 350 ευρώ.

Μπάλες σε όλα τα χρώματα της ίριδας και το ποιες θα επιλέξει κάποιος εξαρτάται από το πόσο βαθιά θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Μία εξάδα πλαστικές κυμαίνεται από ενάμιση έως 12 ευρώ ενώ η εξάδα γυάλινων από 2,90 έως 6 ευρώ ανάλογα την ποιότητα και το μέγεθος. Από 7 έως 75 ευρώ κυμαίνονται τα λαμπάκια τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να φέρουν ένδειξη ασφαλείας.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν και οι άδειες για την κοπή των ελάτων από το «χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδας» τον Ταξιάρχη για να ταξιδέψουν στη συνέχεια σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ήδη πάντως ο Ταξιάρχης μετρά αντίστροφα για να κάνει την αρχή και να ανάψει τα λαμπάκια στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στις 7 Νοεμβρίου. Το δέντρο του Ταξιάρχη έχει ήδη στηθεί και περιμένει μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική βραδιά.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More