Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Η “απόλυτη μαγεία” από το ΚΘΒΕ

Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΓΕΙΑ», που θα παρουσιαστεί στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε δραματουργία Αγγελικής Παπούλια και σκηνοθεσία Χρήστου Πασσαλή, θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 12  Μαΐου.

Μία πρωτότυπη παραγωγή devised theatre, όπου πρωταγωνιστεί το μεταφυσικό στοιχείο, και, ταυτόχρονα, μία συγκινητική και αστεία τελετή αποχαιρετισμού, με την Αγγελική Παπούλια και τον Χρήστο Πασσαλή να υπογράφουν το κείμενο της παράστασης.

Σε ένα νησί όλα εξαφανίζονται σταδιακά και αθόρυβα. Ιδέες, γεγονότα, αντικείμενα χάνονται από τη μια μέρα στην άλλη, αφήνοντας τη μνήμη των κατοίκων κενή και άχρηστη. Η κοινότητα εφευρίσκει ιδιαίτερες και αυτοσχέδιες τελετές για να αποχαιρετήσει όλα αυτά που έχουν εξαφανιστεί. Μία κοινότητα ανθρώπων σε τραυματική συνθήκη, που αναμετριέται με την απώλεια και την εξαφάνιση. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με πνεύματα του παρελθόντος ή του μέλλοντος σαν μια ύστατη προσπάθεια να βρει απαντήσεις από ανώτερες δυνάμεις για την ολοένα αυξανόμενη αστάθεια και ανασφάλεια της.

Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Yoko Ogawa, “Η αστυνομία της μνήμης”, η “Απόλυτη Μαγεία”, αναζητά τρόπους να εισχωρήσει στις ασυνείδητες περιοχές του ανθρώπινου νου και να ανασύρει τόπους διαφυγής και στιγμές αλληλεπίδρασης με το μυστηριακό σύμπαν που μας περιβάλλει.

Συντελεστές

Δραματουργία- Κείμενο: Αγγελική Παπούλια

Σκηνοθεσία- Κείμενο: Χρήστος Πασσαλής

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα

Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας

Κίνηση- Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Παπανικάνδρου

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Ειρήνη Χατζηκυριακίδου

Θεατρικό μακιγιάζ: Μαντώ Καμάρα

Φωτογραφίες: Mike Rafail (That Long Black Cloud)

Διανομή

Λουκία Βασιλείου, Γιάννης Γκρέζιος, Νατάσσα Δαλιάκα,  Άννα Ευθυμίου, Άννα Κόπακα, Χριστίνα Μπακαστάθη, Ορέστης Παλιαδέλης, Γιώργος Παπαδάκος

Ώρες παραστάσεων

Τετάρτη- Πέμπτη-Παρασκευή-Kυριακή: 21.00

Σάββατο: 19.00 & 21.00

Προπώληση: ntng.gr |viva.gr | 11876 |

Πληροφορίες – κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More