Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ζημίες σε πλατεία της Άνω Πόλης

Ήλιος με «δόντια» τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη με θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν ακόμη και στο κέντρο της πόλης τους 6 βαθμούς Κελσίου. Χθες βράδυ έκαναν την εμφάνιση τους και τα πρώτα χιόνια σε ορεινές περιοχές όπως ο Χορτιάτης, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ζημίες σε προβλήτες λιμανιών στη Χαλκιδική.

Στην πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη, πριν από λίγο σημειώθηκε πτώση δέντρου πάνω σε αυτοκίνητα και σε σπίτι. Ένα πλατάνι αρκετών ετών, έγειρε από τους ανέμους, έπεσε και σκίστηκε στα δύο, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημίες. Το πλατάνι έπεσε σε δύο οχήματα, καταστρέφοντας το ένα, αλλά και σε παρακείμενο όχημα με τους άνδρες της πυροσβεστικής να προσπαθούν να καθαρίσουν το σημείο. Η πλατεία αποτελεί πέρασμα και συνήθως περνά αρκετός κόσμος, αλλά ευτυχώς λόγω των κακών καιρικών συνθήκων δεν περνούσαν άνθρωποι από εκεί.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Χορτιάτη χθες το βράδυ, αλλά σήμερα έλιωσαν στα περισσότερα σημεία. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη Θεσσαλονίκη, η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 12 κλήσεις για πτώσεις δέντρων, αλλά και αποκολλήσεις. Την ίδια ώρα προκλήθηκαν ζημίες σε προβλήτες σε Σίβηρη, Ποσείδι. Στον επαρχιακό δρόμο Ταξιάρχη – Αρναίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης – Λεωνίδας Λιάμης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More