Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: “Μουσικές αφηγήσεις” αφιερωμένες στον έρωτα και την πανσέληνο

Μία μουσική αφήγηση με romances και chansons από το γαλλικό, ισπανικό και ιταλικό ρεπερτόριο, ντουέτα και άριες από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μιούζικαλ, αφιερωμένα στον έρωτα και την Πανσέληνο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2).

Συνθέτες από την εποχή του ρομαντισμού, του ιμπρεσιονισμού, της προγραμματικής μουσικής και του 20ου αιώνα, θα αποτελέσουν τις αναφορές του αφηγήματος, μέσα από την ερμηνεία δύο λυρικών τραγουδιστών.

Σύμφωνα με την τενόρο-μαέστρο Άλκηστις Τόγια, η μουσική ίσως είναι η μοναδική παγκόσμια γλώσσα που γεφυρώνει πολιτισμικές και κοινωνικές διαφορές μεταξύ των λαών. Είναι ίσως το μοναδικό μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των σκέψεων, το οποίο διεγείρει τα συναισθήματά μας και μας οδηγεί σε άμεση επαφή με τον καλύτερο εαυτό μας.

Η μουσική δημιουργείται από τον άνθρωπο και απευθύνεται στον άνθρωπο και υπάρχει για να εκφράσει όλα μας τα θέλω, τα πρέπει, τις σκέψεις και τα συναισθήματα, κατέληξε η κα Τόγια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More