Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Νέο πρωτοποριακό ιατρείο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Ανακούφιση σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι υποφέρουν από λεμφοίδημα, παρέχουν οι επιστήμονες της κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το μοναδικό στα Βαλκάνια πιστοποιημένο ιατρείο που αντιμετωπίζει αυτού του είδους τις παθήσεις. Από τη νόσο του λεμφοιδήματος πάσχουν κυρίως ασθενείς μετά από θεραπείες για καρκίνο.

Η αντιμετώπιση αυτής της νόσου γίνεται είτε συντηρητικά είτε χειρουργικά όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες. Από την αρχή της λειτουργίας στο ειδικό ιατρείο εξετάστηκαν περισσότεροι από 1.000 ασθενείς με λεμφοίδημα και λεμφικά νοσήματα, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικές εξετάσεις της Πυρηνικής Ιατρικής και της Ακτινολογίας και αντιμετωπίστηκαν είτε συντηρητικά από το τμήμα φυσικοθεραπείας, είτε χειρουργικά με τις πλέον εξελιγμένες χειρουργικές μεθόδους.

Τον Οκτώβριο 2022, ο παγκόσμιος οργανισμός που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση και έρευνα γύρω από τον λεμφικό ιστό αναγνώρισε το κέντρο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ως το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια που αντιμετωπίζει τέτοιες παθήσεις.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More