Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: «Οι βελόνες πλεξίματος» και «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης

Για ακόμα μια χρονιά, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση, με διάρκεια από 3 Απριλίου έως 2 Ιουνίου 2024, έχει σταθερό προσανατολισμό στην προβολή και ενίσχυση των νέων, επαγγελματικού χαρακτήρα, θεατρικών ομάδων της πόλης.

22 συνολικά παραστάσεις και δράσεις, – 9 παραστάσεις στο κύριο πρόγραμμα, 7 παραστάσεις στην κατηγορία των Νέων Φωνών (νέοι απόφοιτοι -τελειόφοιτοι από σχολές που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα), 6 παράλληλες εκδηλώσεις (φόρουμ καλλιτεχνών, performances, άλλες παραστάσεις, εργαστήρια) – συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ: https://e-thessalonikiculture.gr/

ΟΙ ΒΕΛΟΝΕΣ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ (Ή) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διδασκάλου
10 & 11 Απριλίου, Θέατρο Άνετον
Θέατρο επινόησης. Μόνο που δεν χρειάζεται να επινοήσουμε. Υπάρχει. Οι ιστορίες που θα σας αφηγηθούμε είμαστε εμείς. Είναι δικές μας. Είναι των μανάδων μας, των γιαγιάδων μας, των ανθρώπων που περάσανε δίπλα μας.
Ιστορίες που δε θα ξεχάσουμε.
Και καθώς ο ηθοποιός είναι η ενσάρκωση όσων δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, η παράσταση αυτή αφιερώνεται στη μνήμη τους.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου
13 & 14 Απριλίου, Θέατρο Άνετον
Μια μουσική παράσταση Θεάτρου Κούκλας για όλες τις ηλικίες που συνδυάζει την μαγεία του σύγχρονου κουκλοθεάτρου με τη συμφωνική μουσική. Ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο στο αριστούργημα του Εξυπερύ που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου με μεγάλες κούκλες, φιγούρες και μαριονέτες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More