Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: “Ο δικός μας Ροβινσώνας” από την Sempreviva στο Ισλαχανέ

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Sempreviva* και οι συμμετέχουσες στο εργαστήριο «ΠΑίΖΟΥΝ και ΤΑ ΜεΓάλΑπΑΙΔιά», προσκαλούν το κοινό της Θεσσαλονίκης σε μια ανοιχτή παρουσίαση, βασισμένη στην ιστορία του Ροβινσώνα Κρούσου. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, και στόχος της είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή, την έκφραση, τη συνδημιουργία και την αίσθηση της κοινότητας.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: “Φέτος ασχοληθήκαμε αλλιώς, με έναν ήρωα που θα μας ταξίδευε μακριά. Που θα μας έβαζε σε περιπέτειες. Ο Ροβινσώνας Κρούσος διαβάστηκε μέσα στους αιώνες με πολλούς τρόπους και από διαφορετικές οπτικές. Έγινε σύμβολο του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας, της πατριαρχίας και του προτεσταντισμού, αλλά και της επιβιωτικής δύναμης του ανθρώπου, της απομάκρυνσης από τα κακά του πολιτισμού, της ελεύθερης ανάπτυξης της ψυχής και του πνεύματος, της πορείας του ανθρώπου προς την ωριμότητα.

Εμείς ταξιδέψαμε μαζί του. Θαλασσοδαρθήκαμε, ναυαγήσαμε, φτιάξαμε το καταφύγιό μας, συναντηθήκαμε με το(ν) ‘Αλλο κι αναρωτηθήκαμε αν μπορούμε να φτιάξουμε μια χώρα όπως τη θέλουμε και… σας προσκαλούμε να μοιραστείτε αυτό το ταξίδι μαζί μας!

Την ομάδα εμψυχώνουν: Αμαλία Κοντογιάννη, Θεατρολόγος, Κατερίνα Λιάκου, Σκηνογράφος, Ανέτα Λιάπτση, Θεατρολόγος, Γεωργία Τέντα, Μουσικός, Μαριάνθη Ψωματάκη, Χορογράφος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 7μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ (Ελένης Ζωγράφου 3). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More