Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τον εισαγγελέα για τον “Άγιο Στυλιανό”

Εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης με τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού από τη Νιγηρία που βρέθηκε νεκρό στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Την ίδια ώρα η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας.

Παράλληλα και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο είχε εξεταστεί χθες το κοριτσάκι, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το παιδί μεταφέρθηκε χθες Πέμπτη, στο Ιπποκράτειο, όπου του δόθηκε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή, επανέλεγχο σε δέκα ημέρες και πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης στις αμυγδαλές (υπερτροφή αμυγδαλών και ρινίτιδα).

Η υπεύθυνη βρεφονηπιοκόμος φέρεται να διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι είχε δυσχέρεια στην αναπνοή και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως οι προσπάθειες όλων δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή. Στο Βρεφοκομείο έσπευσε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου για να εποπτεύσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς και ιατροδικαστής που θα συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση.

Συγκλονισμένος από το τραγικό περιστατικό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Λιακόπουλο, το κοριτσάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα ΩΡΛ και, όπως είπε, «γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες για αυτά. Ακολουθούσαμε τις οδηγίες των γιατρών».

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More