Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ οι πρώτες απογευματινές επεμβάσεις

Περίπου στις 16.00 θα ξεκινήσουν τα δυο πρώτα απογευματινά χειρουργεία από τα τρία που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «ΑΧΕΠΑ» με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρίσταται για να παρακολουθήσει από κοντά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ.

Πρόκειται για χειρουργεία που αφορούν δύο άνδρες, ο ένας ηλικίας 54 ετών, θα χειρουργηθεί για κήλη, με το κόστος να είναι στα 500 ευρώ και ο δεύτερος 67 ετών για ολική αρθροπλαστική γόνατος(κόστος 1.200 ευρώ), ενώ η τρίτη επέμβαση αφορά μία γυναίκα 73 ετών, επίσης για ολική αρθροπλαστική γόνατος. Πρόκειται για ασθενείς, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται στη λίστα, από το 2020. Στόχος είναι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου να γίνονται 14-15 απογευματινά χειρουργεία την εβδομάδα, 49-60 τον μήνα.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα κινητοποίηση γιατρών και υγειονομικών στην οποία διαμαρτύρονταν για τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς όπως λένε δεν υπάρχει ικανός αριθμός γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ μιλούν και για έλλειψη υποδομών. Αυτό που ζητούν είναι στελέχωση και περισσότερα κίνητρα για τους ίδιους.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More