Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών στις λαϊκές αγορές

Πάγκο-πάγκο οι καταναλωτές αναζητούν τη φθηνότερη τιμή και καταγράφουν τις διαφορές από βδομάδα σε βδομάδα.

Ενεργειακή κρίση, καύσωνες, βροχές και τώρα οι πλημμύρες στη Θεσσαλία μείωσαν τις παραγωγές με αποτέλεσμα οι τιμές να σκαρφαλώνουν.

Βλέποντας την πορεία τιμών στη χονδρική σε τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως αγγούρια, ντομάτες, κολοκυθάκια, μαρούλια, σαλάτες και σέλινο καταγράφεται σταδιακή άνοδος. Χαρακτηριστικά η τιμή της ντομάτας στη χονδρική μέσα σε 11 ημέρες ανέβηκε μισό ευρώ, οι σαλάτες 80 λεπτά, το σέλινο 1 ευρώ.

Τα ίδια προϊόντα στις 15 Σεπτεμβρίου έφτασαν στον καταναλωτή, στις αγορές Μοδιάνο, Καπάνι και οπωροπωλεία τα αγγούρια προς 79 λεπτά, ντομάτες στα 3,28 ευρώ, κολοκυθάκια 2,08, μαρούλια 2,75, σαλάτες 3,15 και σέλινο προς 4,94 ευρώ.

Στους πάγκους της λαϊκής σήμερα ο καταναλωτής έβρισκε της ντομάτες από 2 ευρώ, αγγούρια από 40 λεπτά, κολοκυθάκια και μαρούλια από ενάμιση, σαλάτες από 2, σέλινο από 4 ευρώ.

Την ίδια ώρα η αγορά στη Λάρισα προσπαθεί να βρει τους κανονικούς της ρυθμούς.

Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και Κρήτη είναι οι περιοχές που κάλυψαν τη ζήτηση σε αρνί αλλά και χοιρινό μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Έμποροι προβλέπουν κραδασμούς σε επίπεδο τιμών το επόμενο διάστημα στα γαλακτοκομικά λόγω της μεγάλης καταστροφής στο ζωικό κεφάλαιο της Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου, Βαγγέλης Μητρούσιας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More