Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο για συγκοινωνιακά θέματα με επίκεντρο την κατασκευή του Fly Over

Σε εβδομαδιαία βάση θα συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο για τις εργασίες κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση, ενώ τα έργα για την κατασκευή αυτού του φιλόδοξου και μεγαλόπνοου σχεδίου, της υπερυψωμένης περιφερειακής οδού, αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του φθινοπώρου. Το fly over, ο «περιφερειακός πάνω από τον περιφερειακό» θα είναι μήκους 13,5χλμ

Το συντονιστικό όργανο αποτελείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς για τα ζητήματα της κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό που απασχολεί ωστόσο έντονα φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι τι θα γίνει με τη διαχείριση του κυκλοφοριακού ζητήματος κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, αλλά και τι θα γίνει με τα τρία νοσοκομεία (Παπαγεωργίου, 424 και Παπανικολάου που εξυπηρετούν μέσω της συγκεκριμένης περιοχής.

Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας που θα εκπονήσει μία μελέτη, ενώ θα ζητηθεί -όπως φάνηκε από τη σημερινή συνεδρίαση- και ενίσχυση από την Τροχαία. Παράλληλα φαίνεται ότι θα υπάρξουν και διάφορες εφαρμογές που θα διευκολύνουν διαδικτυακά τους οδηγούς για να γνωρίζουν ποιος δρόμος θα είναι ανοιχτός.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More