Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 44χρονος για πέντε ληστείες και μία απόπειρα ληστείας

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περίπτερο στην Θεσσαλονίκη, όταν ένοπλος δράστης απείλησε τον υπάλληλο με αεροβόλο όπλο ζητώντας του τα χρήματα της ημέρας. Σύμφωνα με το βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ, ο υπάλληλος καθώς και ένας φίλος του που βρισκόταν στο περίπτερο επιτέθηκαν στο δράστη επειδή νόμιζαν αρχικά πως το όπλο δεν ήταν αληθινό και τελικά κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και κάλεσαν τις αρχές.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε ληστέψει άλλα πέντε καταστήματα στην ίδια περιοχή. Η δράση του πλούσια , όπως και τα πλάνα από την καταγραφή της σε κάμερες ασφαλείας προηγούμενων ληστειών.

Στις 20 Απριλίου, γύρω στις 01.40 το πρωί, πηγαίνει με το αυτοκίνητό του σ ένα βενζινάδικο και πάλι στην περιοχή της Μπότσαρη. Ο υπάλληλος νομίζει ότι είναι πελάτης…ο δράστης βγάζει το όπλο του, τον απειλεί και του ζητάει όλα τα χρήματα που έχει πάνω του. Δεν του αρκούν όμως και τον οδηγεί με το όπλο στην πλάτη στο ταμείο. Αρπάζει και το κουτί με τα ψιλά και γίνεται άφαντος

Λίγες μέρες αργότερα, στις 5 το πρωί, μπαίνει σ΄ ένα ψιλικατζίδικο. Έξω ο πελάτης πίνει τον καφέ του ανυποψίαστος. Ο υπάλληλος του καταστήματος δε φαίνεται στην κάμερα. Ο ληστής με την κουκούλα γεμίζει μια τσάντα με τσιγάρα, παίρνει ο,τι άλλο βρίσκει μπροστά του και φεύγει μπροστά από τον πελάτη…κύριος.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, ο οποίος είχε ξεκινήσει τις ληστείες από τον Ιανουάριο, βρέθηκε και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μάχη σώμα με σώμα υπαλλήλου περιπτέρου με ληστή – Είχε κάνει τουλάχιστον άλλες πέντε ληστείες (video)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More