Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Τα μπλε καβούρια επιστρέφουν και σας περιμένουν με ανοιχτές τις… δαγκάνες!

Στις 18 Ιουνίου γιορτάζουμε την #ΠαγκόσμιαΗμέραΒιώσιμηςΓαστρονομίας και σας προσκαλούμε στο Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στην παραλία της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Το μπλε καβούρι (Callinectes sapidus) είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ξενικά είδη του #Θερμαϊκου Κόλπου που ασκεί σημαντικές πιέσεις τόσο στο τοπικό οικοσύστημα, όσο και στην τοπική οικονομία.
Στόχος μας είναι η καθιέρωση του #ΦεστιβάλΜπλεΚαβουριού, αλλά και συνολικότερα η καθιέρωση της κατανάλωσης μπλε καβουριού στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε όλο το καλοκαίρι μπορεί να το βρει κανείς σε αφθονία στις λαϊκές αγορές της πόλης!
Σας περιμένουμε στις 18 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 23:00 δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να δοκιμάσετε ευφάνταστες κι εύγεστες συνταγές που θα ετοιμάζουν για εσάς οι καταξιωμένοι σεφ του Food Truck Feed The Need Catering σε συνεργασία με τον Jonathan The Cook.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την iSea, με τη συνεργασία τoυ Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras, του University of Plymouth και την υποστήριξη και συνεργασία του Blue Marine Foundation, του Ionian Environment Foundation, του Argolic Environment Foundation και του Cyclades Preservation Fund -CPF.

Βρείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ: https://bit.ly/3Hs1dtv

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More