Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Τον Κ. Ζέρβα στηρίζει ο Στέργιος Καλόγηρος στον β’ γύρο των εκλογών

Σχετικά με το δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη – Μακεδονία» Στέργιος Καλόγηρος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ως συνδυασμός κληθήκαμε να κάνουμε μία επιλογή. Να διαλέξουμε ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους Κωνσταντίνο Ζέρβα και Στέλιο Αγγελούδη.

Ο εύκολος δρόμος θα ήταν να πούμε ότι είμαστε ουδέτεροι και δεν στηρίζουμε κανένα. Δεν είναι όμως δυνατόν να αδιαφορήσουμε για την τύχη της Θεσσαλονίκης τα επόμενα πέντε χρόνια. Η δίχως κόστος επιλογή του κανένα ήταν εξαιρετικά εύκολη. Εμείς έχουμε μάθει στα δύσκολα και είμαστε παρόντες όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Από τη μία έχουμε τον υποψήφιο Δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, γνωστό από τη στενή του σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ένα πολιτικό με αρνητικό πρόσημο αναφορικά με την προσφορά του στον τόπο. Ο κ. Αγγελούδης στηρίζεται από τον Γιάννη Μπουτάρη, γνωστό για τις εθνομηδενιστικές του αντιλήψεις και τη στενή του σχέση με τον άνθρωπο που ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας, Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, ο κ. Αγγελούδης στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη. Την ίδια στιγμή ο Στέλιος Αγγελούδης φέρεται να έχει στήριξη από τον επιχειρηματικό όμιλο «Μυτιληναίος», ο οποίος επιθυμεί να κάνει το fly over με τα γνωστά για την πόλη αποτελέσματα. Εμείς είμαστε υπέρ του έργου, όχι όμως με τον τρόπο που θέλει το υλοποιήσει η εταιρεία του  κ. Μυτιληναίου, προφανώς  με την σύμφωνη γνώμη του κ. Αγγελούδη. 

Από την άλλη έχουμε τον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα στον οποίο έχουμε ασκήσει σκληρότατη κριτική. Είναι αλήθεια πως ο κ. Ζέρβας δεν έχει πετύχει στο έργο του, όπως θα θέλαμε και έχουμε αναδείξει πολλές αστοχίες του. Ταυτόχρονα όμως, ο κ. Ζέρβας έχει δείξει μια συνέπεια στις θέσεις του για τα εθνικά θέματα, κάτι που δεν μπορούμε να  αγνοήσουμε.

Στην ύστατη, λοιπόν, αυτή στιγμή και με βαρύ το αίσθημα ευθύνης, δεν είναι δυνατόν να παραδώσουμε την πρωτεύουσα της Μακεδονίας στους φιλοσκοπιανούς και τους εθνομηδενιστές. Προτιμούμε ένα δήμαρχο με ξεκάθαρες εθνικές θέσεις, όπως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Φυσικά, θα εξακολουθήσουμε να ασκούμε οξεία κριτική και να πιέζουμε για το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία μας. Η φωνή μας θα ακούγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν πρόκειται να χαριστούμε ούτε στο δήμαρχο ούτε σε κάποιον άλλο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More