Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε πλάνο για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δήμου

Πολυετές πλάνο για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση. Ο κεντρικός δήμος διαθέτει 281 ακίνητα, αδόμητα οικόπεδα ή αγροτεμάχια, κτίσματα διαφορετικού μεγέθους και χρήσης, εκ των οποίων τα 125 -κυρίως οικόπεδα- παραμένουν αδιάθετα.

«Είναι σημαντική η δουλειά που έγινε για την κατάρτιση του πλάνου ώστε να μπορούμε να έχουμε το μάξιμουμ όφελος από τα ακίνητα αυτά», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.

Απαντώντας ο κ.Δημητριάδης, στις τοποθετήσεις και τα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων, τόνισε πως για την αξιοποίηση των χώρων ο δήμος Θεσσαλονίκης πέρα από την οικονομική πτυχή «διαθέτει κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια», ενώ είναι σε εξέλιξη η δημιουργία ψηφιακού αρχείου.

Στην παρουσίαση μίας συνοπτικής αποτύπωσης της Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας, τονίστηκε πως ο δήμος αξιοποιεί για τη στέγαση των υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του, 176 κτίρια, τα 43 εκ των οποίων νοικιάζονται και τα δώδεκα του έχουν παραχωρηθεί. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει 46 δομές πρόνοιας, μεταξύ αυτών Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Υπνωτήριο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και των παιδιών τους, Φιλοξενείο Προσφύγων, τα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας και τα Δημοτικά Ιατρεία Μοναστηρίου, Κοινωνικό Οδοντιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο , δεκατέσσερα ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς κ.α.

Στον τομέα του αθλητισμού, διαθέτει τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, δώδεκα γήπεδα μπάσκετ, τέσσερα γήπεδα τένις, έξι κλειστά γυμναστήρια και ένα δημοτικό κολυμβητήριο. Στον τομέα της εκπαίδευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργούν σήμερα 83 νηπιαγωγεία, 77 δημοτικά σχολεία, 41 γυμνάσια και 39 Λύκεια, όπως επίσης 16 βιβλιοθήκες, η Κεντρική και οι περιφερειακές.

Στον τομέα του πολιτισμού, ο δήμος λειτουργεί διάφορους πολιτιστικούς χώρους όπως είναι το Κτίριο των Παλιών Δημοτικών Σφαγείων LABattoir, το Δημοτικό Θέατρο “‘Ανετον”, το Θέατρο Κήπου, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, τη Βίλλα Πετρίδη, το Αλατζά Ιμαρέτ, το Γενί Τζαμί (παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο), τη Βίλλα Μορντώχ και την Αποθήκη Δ ́ στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση, υπάρχουν και χώροι που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους πολίτες είτε διότι προάγουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, είτε διότι φιλοξενούν έργα ανθρώπων αυτής της πόλης, είτε γιατί αποτελούν δωρεά σημαντικών ανθρώπων και είναι σε λειτουργία από το προσωπικό του δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More