Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Τo Christmas Theater φέρνει τα Χριστούγεννα στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης

Τα Χριστούγεννα βρήκαν τον χώρο τους στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης με το Christmas Theater να φέρνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τη μαγεία των γιορτών σε δύο παραγωγές για όλη την οικογένεια.

Η Οδύσσεια του Ομήρου από την Κάρμεν Ρουγγέρη (διαβάστε περισσότερα εδώ) και η Φρικαντέλα, η Μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα του Ευγένιου Τριβιζά (διαβάστε περισσότερα εδώ), εγκαινιάζουν την πρώτη σεζόν λειτουργίας του Christmas Theater στη Θεσσαλονίκη σε μια σκηνή 16 μέτρων που θα στηθεί εντός του Συνεδριακού Κέντρου.

“Πρόκειται για μια συνεργασία που θέλαμε πολύ. Τον Σεπτέμβρη είχαμε τη ΔΕΘ, που ήταν πολύ πετυχημένη έκθεση, στη συνέχεια την Agrotica, την Ρhiloxenia και άλλες εκθέσεις. Τώρα μπαίνουμε στο πνεύμα των γιορτών με το “Πάρκο μαθηματικών “που θα λειτουργεί ως 30 Μαρτίου 2023, στις αρχές Δεκεμβρίου θα ανοίξει ο Αστερόκοσμος και θα έχουμε και το Christmas theater, με την προπώληση των εισιτηρίων να πηγαίνει ήδη πολύ καλά” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Christmas Theater Βαγγέλης Περάκης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου  “η διαφορετική αυτή ιδέα πολιτισμού γεννήθηκε πριν τέσσερα χρόνια και πραγματοποιήθηκε στον εσωτερικό των Ολυμπιακών Ακινήτων Γαλατσίου, στην Αθήνα τα Χριστούγεννα του 2018, ενώ πλέον λειτουργεί όλο χρόνο και στη Θεσσαλονίκη έρχεται με αφορμή τα Χριστούγεννα”. “Στους στόχους μας είναι να γίνει ένα θέατρο με τις ίδιες προδιαγραφές όπως αυτές της Αθήνας, ενώ θα υπάρχει και κερκίδα για τους θεατές”.

Ο Αντώνης Bλωτιδέλλης υπεύθυνος marketing τόνισε πως όραμα τους είναι “να δημιουργήσουμε ένα θέατρο με μεγάλες παραγωγές για όλη την οικογένεια μέσα στα Χριστούγεννα”.  “Στην Αθήνα είχαμε πάνω από μισό εκατομμύριο θεατές και ευελπιστούμε να πάει καλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου πλέον τα Χριστούγεννα έχουν το δικό τους θέατρο” κατέληξε.

Το Christmas Theater “ταξίδεψε” σε πάνω από 50 χώρες με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού. Το 2021 γεννήθηκε το “αδερφάκι” του στον εξωτερικό χώρο του Christmas Theater το City Garden Festival, που μέσα σε περίπου δύο χρόνια φιλοξένησε περίπου 96 συναυλίες με 98.000 θεατές.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε με skype η Κάρμεν Ρουγγέρη λέγοντας για την Οδύσσεια ότι “πρόκειται για ένα μεγάλο ποίημα, μια ιστορία που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Μας ενδιαφέρει να μάθουν τα παιδιά το μεγαλείο του Ομήρου και της αρχαίας Ελλάδας μέσα από μια πολύ προσεγμένη παραγωγή”.  Η κ. Ρουγγέρη αναφέρθηκε και στο γεγονός πως  που κάνει θέατρο για παιδιά πάνω από 28 χρόνια, λέγοντας παράλληλα ότι “η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί το ερέθισμα για να πάρουν το βιβλίο και πως η παράσταση θα προσαρμοστεί για το Christmas Theater της Θεσσαλονίκης, διατηρώντας τα πλούσια σκηνικά και τους συντελεστές της”.

Για τη Φρικαντέλα, τη μάγισσα που μισούσε τα Χριστούγεννα μίλησε με skype ο συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η παράσταση αυτή θα φιλοξενηθεί στη ΔΕΘ όπου έξι χρόνια πριν είχε φιλοξενηθεί το θεματικό πάρκο “Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά”.  Ο ίδιος τόνισε πως “ο χαρακτήρας της μάγισσας Φρικαντέλας δημιουργήθηκε το 1996 κατά την διάρκεια μιας συναυλίας όπου ακούγονταν κάλαντα από όλο τον κόσμο”. Η Φρικαντέλα αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά ελληνικά παιδικά βιβλία  για τα Χριστούγεννα και περιγράφει τις περιπέτειες μιας μάγισσας που μισούσε τα Χριστούγεννα, έκλεβε τις φωνές των παιδιών που λένε κάλαντα και τις έκλεινε σε μπαλόνια.

Οι παραστάσεις θα είναι διπλές στις 15.00 και τις 19.00. Στις 30/12/22 και 8/1/23 θα είναι στις 12.00 και τις 17.00. Η προπώληση γίνεται μέσω Viva.gr, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει στο Βελλίδειο και ταμείο για την προπώληση εισιτηρίων.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More