Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: 10 Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής

Με παιδικές και νεανικές φωνές θα «πλημμυρίσει» από σήμερα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς αρχίζει το 10ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών με τίτλο «The a capella time». Χορωδίες, φωνητικά σύνολα a capella και χορωδιακά εργαστήρια από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και φωνητικά σύνολα από την Ουγγαρία και την Ιταλία θα γεμίσουν τα απογεύματα αυτής της εβδομάδας, έως και το Σάββατο.

Εκατοντάδες παιδιά και νέοι που θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ, θα προσφέρουν στους ακροατές συγκινητικές μουσικές στιγμές από ένα πλούσιο ρεπερτόριο, με σπουδαία έργα τόσο από το ελληνικό όσο και από το διεθνές ρεπερτόριο.

Μάλιστα, αύριο, τη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του Φεστιβάλ, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει ο Ρώσος πιανίστας Αλεξέι Βολόντιν, ο οποίος συμπράττει με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρουμανίας και θα πλαισιωθεί από το Χορωδιακό Εργαστήρι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. και τη Χορωδία ΤΜΕΤ Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει η Μαρία – Έμμα Μελιγκοπούλου. Η ώρα έναρξης καθημερινά (4-8 Απριλίου) είναι στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More