Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: 14χρονη κινδύνευσε από το “σύνδρομο Ραπουνζέλ”

Μία μάζα 700 γραμμαρίων με τρίχες αφαίρεσαν από το στομάχι μιας 14χρονης κοπέλας οι γιατροί στην κλινική Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη. Η γιατρός που την εξέτασε διότι πονούσε η κοιλιά της υποπτεύθηκε ότι το κορίτσι μπορεί να έχει το “σύνδρομο Ραπουνζέλ” όπως είναι γνωστό όταν την είδε να βάζει τα μαλλιά στο στόμα της. Όπως διαπιστώθηκε η κοπέλα ετρωγε και κλωστές από κουρτίνες του σπιτιού της, αλλά και βαμβάκι από μπατονέτες, χωρίς οι γονείς της να αντιληφθούν το παραμικρό.

Αυτή είναι η μάζα με τρίχες, κλωστές και κομμάτια από βαμβάκι βάρους 700 γραμμαρίων που αφαίρεσε η γιατρός από το στομάχι της 14χρονης κοπέλας.

Το κορίτσι έφτασε στην κλινική με πόνους στην κοιλιά η γιατρός που την εξέτασε υποπτεύθηκε ότι μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο Ραπουνζέλ όπως είναι διεθνώς γνωστό όταν είδε μια κίνησή της.

Όπως διαπιστώθηκε η κοπέλα έτρωγε και κλωστές από κουρτίνες του σπιτιού της, αλλά και βαμβάκι από μπατονέτες, χωρίς οι γονείς της να αντιληφθούν το παραμικρό. Η μάζα που σχηματίστηκε στην κοιλιά της είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η 14χρονη κοπέλα, η οποία έχει πλέον αναρρώσει και λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, έτρωγε τις τρίχες των μαλλιών της για τουλάχιστον 12 χρόνια. Το σύνδρομο Rapunzel εμφανίζεται εννέα φορές συχνότερα στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες και σε αυτές τις περιπτώσεις το 80% των περιστατικών εντοπίζεται κυρίως σε παιδιά ή έφηβες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More