Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θετική εισήγηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη λίμνη Πηνειού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην τεχνητής λίμνη Πηνειού αποφάσισε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Δρ. Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια.

Η απόφαση αφορά 186 φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε ισάριθμα αγροτεμάχια κατά μέσον όρο 14,5 στρεμμάτων το καθένα, συνολικής έκτασης 2697 στρ., πέριξ του νότιου τμήματος της Λίμνης του Πηνειού (περιοχή της αρχαίας Ηλειακής Πύλου) του Δήμου Ήλιδας, ωστόσο σε μερικά αγροτεμάχια υπάρχουν επισημάνσεις για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα γίνει η εγκατάσταση, ενώ για 26 από αυτά δεν ελήφθη απόφαση, προκειμένου να επανεξεταστούν και στη συνέχεια να επανεισαχθούν στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, για 87 αγροτεμάχια η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας αποφάσισε υπέρ της έγκρισης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών. Ακόμα, αποφάσισε υπέρ της έγκρισης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών σε 73 αγροτεμάχια υπό τον ρητό όρο ότι πριν τη διενέργεια οποιασδήποτε εργασίας θα προηγηθεί η υλοποίηση δοκιμαστικών τομών καθ’υπόδειξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας

Επίσης, σε 9 από τα 73 αγροτεμάχια στην Αυγή (Κάτω Λουκαβίτσα) όπου εντοπίστηκαν αρχιτεκτονικά μέλη, αυτά θα περισυλλέγουν και να μεταφερθούν στην αρχαιολογική υπηρεσία Ήλιδος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More