Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θετικό το ταμείο στην Ξάνθη στον απόηχο ενός καρναβαλιού χωρίς προηγούμενο

Είδαν “Ανάσταση” στα ταμεία τους επιχειρηματίες και έμποροι της Ξάνθης, μετά το πιο ξέφρενο Καρναβάλι των τελευταίων ετών…

Η λαοθάλασσα… ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφερε ρευστό στα ταμεία εστιατόρων ξενοδόχων, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στο www.ertnews.gr .

Ντόπιοι και επισκέπτες από την Βόρειο Ελλάδα, αλλά και κόσμος από τις γειτονικές χώρες, που βρέθηκαν στην Ξάνθη ξεφάντωσαν, σε ένα γλέντι που όπως είπαν θα τους μείνει αξέχαστο.

Βαθιές οι ρίζες του ανταμώματος την Καθαρά Δευτέρα. Θρακιώτική κι όχι μόνο η παράδοση της συγχώρεσης γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Ζωντανή παράδοση μαζί με την ξεγνοιασιά έντονη ακόμη από τον απόηχο του καρναβαλιού. Βάζοντας άριστα στις προσφερόμενες υπηρεσίες, βαθμολογώντας με δέκα την εξυπηρέτηση και βρίσκοντας θετικές τις τιμές της τοπική αγοράς επιστρέφουν στους τόπους διαμονής τους ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Μια καλή ευκαιρία για συνάντηση με οικείους και φίλους, συγχωριανούς, ντόπιους κι επισκέπτες ήταν η σημερινή για πολλούς οικισμούς της Ροδόπης. με τη λαγάνα, την παραδοσιακή φασολάδα, τις ελιές και τον χαλβά, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις με τη συνοδεία παραδοσιακών ήχων.

Ο ουρανός της Ξάνθης γέμισε χαρταετούς

Με σύμμαχο τον καλό καιρό στους Αγίους Θεοδώρους, στον Λόφο Δενδράκι Σαπών, στην Πλατεία Μαρωνείας, στον Αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ασκητών, στο Σχολείο Λοφαρίου και στην Πλατεία Πελαγίας εκδρομείς, αλλά και διοργανωτές των εκδηλώσεων πέταξαν τον χαρταετό, άλλοτε με το νοτιαδάκι να φτάνει ψηλά στον ουρανό και άλλοτε με την βοήθεια του βοριά να αλλάζει κατεύθυνση.

Ρεπορτάζ: Μαρία Νικολάου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More