Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θρήνος για την οικογένεια του 29χρονου – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες (video)

Η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη έχει συγκλονίσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία της Ελευσίνας όπου διέμενε. Συγγενείς και φίλοι μιλούν συντετριμμένοι για τον άδικο χαμό του, αλλά και για την μεγάλη του αγάπη στην ομάδα της ΑΕΚ. Την ίδια ώρα η μητέρα του, παραμένει νοσηλευόμενη στον Ερυθρό Σταυρό, μετά τα συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου όταν πληροφορήθηκε το θανάτου του παιδιού της.

Η μητέρα του Μιχάλη, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο γιος της δεν θα ξαναγυρίσει σπίτι. Μαθαίνοντας χθες την είδηση της δολοφονίας του παιδιού της, η καρδιά της ράγισε και αμέσως μεταφέρθηκε στην καρδιολογική κλινική του Ερυθρού Σταυρού. Η θεία του 29χρονου Μιχάλη, κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους τραγικούς γονείς. Όπως δήλωσε μιλώντας στο STAR:Περιμένουμε το παιδί να έρθει για να γίνει η κηδεία την Παρασκευή, είμαστε συντετριμμένοι…η μαμά είναι με φάρμακα. Η μαμά, μου είπε ότι δεν θα ξαναδώ το παιδί μου, να έρθει στο σπίτι  μου».

Συγκλονισμένος είναι και ο Άρης Καμπανός, πατέρας του Άλκη Καμπανού που έχασε τη ζωή του μετά από οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως: «Θέλουμε να συνεισφέρουμε με λόγια παρηγοριάς στην οικογένειά του».

Ο οδηγός του ασθενοφόρου που μετέφερε τον Μιχάλη στον Ερυθρό, περιγράφει το συμβάν. Την ώρα της συμπλοκής σχόλαγε, όταν τον σταμάτησαν νεαροί με μηχανάκια για να τρέξει να βοηθήσει τραυματίες στο γήπεδο της ΑΕΚ: «Στη Δεκελείας με σταμάτησαν κάτι μηχανάκια και μου είπαν ότι έχει γίνει κάποια συμπλοκή με μαχαιρώματα και πήγα στο σημείο που βρίσκονταν το άτυχο παλικάρι. Τον είδα λιπόθυμο, συγγνώμη για το τρέμουλο, είχε χάσει σχεδόν όλο του το αίμα. Πρώτη κίνηση είναι να τον βάλουμε γρήγορα στο φορείο και να φύγουμε γρήγορα για τον Ερυθρό Σταυρό».

Ο 29χρονος Μιχάλης ζούσε στην Ελευσίνα με την οικογένειά του. Όλοι μιλούν για ένα ήσυχο, εργατικό παιδί που υπεραγαπούσε την ομάδα του την ΑΕΚ.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Όσον αφορά την οικογένεια μια τυπική ελληνική οικογένεια, μια πολύ καλή οικογένεια. Ο πατέρας εργαζόμενος στον δήμο, σεμνός, εργατικός, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αντίστοιχα και για την σύζυγό του. Το θέμα ο άτυχης Μιχάλης, νέος άνθρωπος της περιοχής, με την δουλειά του χωρίς να έχει δημιουργήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αγαπητός, σεμνός, σοβαρός σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους, απλά ήταν οπαδός της ΑΕΚ όπως θα μπορούσε να ήταν οπαδός κάποιας άλλης ελληνικής ομάδας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ελευσίνας Μενέλαος Μίχας, μιλώντας στο STAR δήλωσε: «Το παιδί αγαπούσε υπερβολικά την ομάδα του, εργαζόταν εδώ στην περιοχή».

«Τον βλέπαμε με τις μπλούζες της ΑΕΚ, κρίμα να μη συμβαίνουν αυτά στα γήπεδα», ανέφεραν κάτοικοι της Ελευσίνας.

Τον αποτροπιασμό τους για την οπαδική βία εκφράζουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Ο Τότης Φυλακούρης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, δήλωσε: «Από εδώ και πέρα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν η ομοσπονδία, οι πρόεδροι των ομάδων, ότι τελείωσαν τα αστεία, δεν μπορείς να παίξεις με τις ψυχές».

Ο Σπύρος Λιβαθηνός, επίσης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, δήλωσε: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο είναι αυτό που γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Σύσσωμη η κοινωνία  της Ελευσίνας, η ΑΕΚ και οι φίλαθλοι της, όλη η Ελλάδα θα αποχαιρετήσει με οδύνη τον νεαρό Μιχάλη, που τόσο αγάπησε την ομάδα του.

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More