Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θωμάς Μπέγκας: Στην ΚΕΔΕ το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης

Πρόταση για τα κέντρα πρόληψης καταθέτει ο δήμαρχος Ιωαννίνων, σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα που έχει προκύψει σε όλη την Ελλάδα.

Οι τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για «αρνητικές εξελίξεις», μετά το προσχέδιο του νομοσχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και εκτιμούν ότι είναι αναγκαίο για την τοπική κοινωνία να παραμείνουν ως έχουν οι δομές.

Ο δήμαρχος είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία» και αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με τον επιστημονικά υπεύθυνο της «Σχεδία» Βασίλη Κούτρα, αλλά και τους εργαζόμενους.

Ο κ. Μπέγκας ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και, μετά από άμεση επικοινωνία του με τον δήμαρχο Αθηναίων, επικεφαλής της παράταξης παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα» στην ΚΕΔΕ Χάρη Δούκα, συμφωνήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την κατάθεση ψηφίσματος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υπέρ της διατήρησης των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Μάλιστα, αυτό θα γίνει στην πρώτη συνεδρίαση, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην οποία παρών θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

«Εκτιμώ ότι η πρόταση μας θα υιοθετηθεί από το σύνολο των δημάρχων, καθώς τα Κέντρα Πρόληψης έχουν μια μακρά πορεία προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες με πολύπλευρες παρεμβάσεις. Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη διατήρησή τους ως εγκεκριμένοι φορείς πρόληψης», τόνισε.

Τέλος η αντιδήμαρχος, Σοφία Μαρκούλα, ελπίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή να τεθεί σε επίπεδο της ΚΕΔΕ και να λειτουργήσει ως ένας μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση, προκειμένου να μην προχωρήσει στην κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More