Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Δρούγος: Κρίσιμο δίμηνο για την Τουρκία – Πιθανή η μετακίνηση του Αμπντουλχαμίντ Χαν τον Οκτώβριο

Για την εμμονή Σοϊλού με το Λαύριο και το τουρκικό ερευνητικό Αμπντουλχαμίντ Χαν μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Με νέα ματιά” ο στρατιωτικός αναλυτής, Θανάσης Δρούγος.

Όπως είπε, για δύο μήνες υπάρχει Navtex και λογικά σε αυτό το διάστημα δεν θα υπάρξει κάτι. Δεν μπορεί να μετακινηθεί ένα τέτοιο κολοσσιαίων διαστάσεων γεωτρύπανο” τόνισε ο κ. Δρούγος αναφορικά με την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει το ερευνητικό σκάφος.

Εξήγησε ότι από εκεί και πέρα ο Ερντογάν περιμένει τι θα γίνει με τους Αμερικανούς αναφορικά με τους αεροπορικούς εξοπλισμούς. Επίσης, αναμένεται η τριμερής Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας για το ΝΑΤΟ, ενώ υπάρχουν και άλλα ανοιχτά ζητήματα. “Πρόκειται για ένα κρίσιμο δίμηνο και περιμένει να δει πώς θα πάνε τα πράγματα” σημείωσε για τον Τούρκο πρόεδρο.

Δεν αποκλείω μετά την 8η Οκτωβρίου, όταν λήγει η Navtex, να προχωρήσει και σε κάποια άλλη περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Αποκλείω για προφανείς λόγους, επειδή η Ελλάδα και η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ, και οι Τούρκοι είναι προκλητικοί και θρασύτατοι, να πιέσουν κι άλλο τα πράγματα. Έχουμε και τον γερουσιαστή Μενέντεζ στην πατρίδα μας” κατέληξε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More