Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θ. Νταβέλης στο Πρώτο για τις ενδιάμεσες αμερικάνικες εκλογές: Οι ψηφοφόροι έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θέλουν τον Τράμπ (audio)

«Οι ψηφοφόροι έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θέλουν τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Ντόναλντ Τράμπ» δήλωσε ο Θάνος Νταβέλης, διευθυντής δημοσίων σχέσεων στο Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Το κόκκινο κύμα που είχαν προβλέψει πολλοί Ρεπουμπλικανοί αναλυτές και πολιτικοί αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος Τραμπ δεν επικράτησε τελικά. Είδαμε τους ψηφοφόρους να βγαίνουν στις κάλπες και παρόλο που πολλοί πίστευαν ότι τα θέματα της οικονομίας επικράτησαν, είδαμε ότι και τα θέματα της Δημοκρατίας, όπως το θέμα των αμβλώσεων για παράδειγμα, βοήθησαν πάρα πολύ τους Δημοκρατικούς» ανέφερε ο κ. Νταβέλης.

Ερωτηθείς για το πως θα μοιραστούν οι έδρες στη Γερουσία, ο διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Συμβουλίου Ελληνοαμερικάνικης Ηγεσίας  υποστήριξε ότι η μάχη είναι ακόμα αμφίρροπη. «Είναι τρεις θέσεις, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές και που πρέπει να παρακολουθήσουμε. Είναι στην Αριζόνα, στη Νεβάδα και στην Τζόρτζια», συμπλήρωσε. Για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, από την άλλη, ανέφερε ότι πιθανώς θα  επικρατήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, αλλά με μικρότερη πλειοψηφία από εκείνη που αρχικά αναμενόταν .

Για την εξασφάλιση της έδρας της Γερουσίας στην πολιτεία της Πενσυλβάνια από το Δημοκρατικό υποψηφίο Τζόν Φέτερμαν έναντι στον τουρκο-αμερικανό γιατρό και στενό φίλο του Ερντογάν Δρ. Μεχμέτ Οζ , ο κ. Νταβέλης δήλωσε ότι αποτελεί μία σημαντική νίκη για την ελληνική ομογένεια.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More