Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιακώβ Σιμπή (Συγγραφέας) στο Πρώτο: Ο Ερντογάν πήρε πολύ κακή θέση για το Ισραήλ (audio)

«Ο Ερντογάν, σε αυτόν τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, πήρε για το Ισραήλ πολύ κακή θέση και στήριξε τη Χαμάς εντελώς. Όχι μόνο αυτό, ο Ερντογάν φιλοξενεί γραφείο της Χαμάς στην Τουρκία, κάπου στην Άγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη και φιλοξενεί και αρχηγούς της Χαμάς» ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο ισραηλινός συγγραφέας και μεταφραστής, Ιακώβ Σιμπή, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του και ενώ είχε προσγειωθεί στην Αθήνα η τουρκική αποστολή.

«Εάν κάποτε έλεγα ότι υπάρχει μια έχθρα μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων, που είναι μια πολιτική έχθρα ή οτιδήποτε και πολεμάνε μεταξύ τους, τη στιγμή που ο Ερντογάν υποστηρίζει χωρίς κανέναν ενδοιασμό, άλλαξα γνώμη απλώς και λέω ότι ο πόλεμος αυτός, ή τουλάχιστον η έχθρα, δεν είναι πολιτική, αλλά είναι θρησκευτική και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Νομίζω ότι η έχθρα είναι θρησκευτική. Παρόλο ότι υπάρχουν πολλά αραβικά κράτη αυτή τη στιγμή που θέλουν πραγματικά η Χαμάς να εξαφανιστεί» προσέθεσε ο κ. Σιμπή.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η τουρκική MIT προειδοποίησε αυστηρά τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες να μην επιχειρήσουν σε τουρκικό έδαφος εναντίον της Χαμάς, γιατί αυτό θα είχε σημαντικές επιπτώσεις, ο κ. Σιμπή σημείωσε «δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτεθεί στο Ισραήλ», ενώ καταλήγοντας εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα του Ισραήλ θα συζητηθεί μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More