Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ικαρία: Ανοικτή εκδήλωση για την Παλαιστίνη σήμερα στον Εύδηλο

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Ικαρίας για την Παλαιστίνη, η οποία έχει συσταθεί από φορείς του νησιού, σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση για την Παλαιστίνη στο Κατσούλειο Ευδήλου, στις 7.00 το απόγευμα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το βραβευμένο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ “Γάζα Ερχόμαστε”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, “το ντοκιμαντέρ “Γάζα Ερχόμαστε”, καταγράφει το μοναδικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι, όταν τον Αύγουστο του 2008, δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν για πρώτη φορά, μετά από 41 χρόνια, τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει το κράτος του Ισραήλ. Τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στην αποστολή, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. 44 απλοί άνθρωποι από 17 χώρες και ανάμεσά τους 9 Έλληνες, αψήφησαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και κατάφεραν να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πιστεύεις σε έναν σκοπό”.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ενημέρωση από αλληλέγγυους/ες που βρέθηκαν σε παλαιστινιακά προσφυγικά στρατόπεδα σε Λίβανο και Παλαιστίνη και για το πολιτικό ντοκιμαντέρ της ομάδας 218 με τίτλο “48 Αντίσταση στον μεγάλο εποικισμό”.

Το ντοκιμαντέρ “48 Αντίσταση στον μεγάλο εποικισμό” γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2022 στη Δυτική Όχθη και αποτελεί μια προσπάθεια να εκφραστεί η εμπειρία της καθημερινότητας αποκλεισμένων ανθρώπων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More