Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ικαρία: Αντιδράσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης εκπαιδευτικού στο 2ο δημοτικό σχολείο Αγίου Κηρύκου, λόγω της μεγάλης συμμετοχής συλλόγων, φορέων και μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης στο κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας & Φούρνων (ΣΕΠΕ).

Μίλησε η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Όλγα Λεκάκη, τονίζοντας ότι η “Αξιολόγηση σημαίνει κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση των σχολείων. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση είναι αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας συνολικότερα, είναι αλληλένδετος με την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αξιολόγηση σημαίνει φόβος, ανταγωνισμός και ανθρωποφαγία. Θέλουμε σχολεία δημόσια και δωρεάν, χώρους εργασίας με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και παιδαγωγική συνεργασία που προσφέρουν στους μαθητές ολόπλευρη μόρφωση μαζί με το προσωπικό παράδειγμα των δασκάλων τους να κρατούν το κεφάλι τους ψηλά. Βάζουμε φρένο στην αξιολόγηση! Διεκδικούμε τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα”.

Μίλησαν επίσης η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ικαρίας και Φούρνων, Ολυμπία Τζίνη, ο πρόεδρος της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων Ικαρία,ς Κοτσαμπάς Νίκος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου Αγίου Κηρύκου, κ. Αντώνης Ζαχαριάδης τονίζοντας την ακαταλληλότητα του σχολικού κτιρίου με 3 αίθουσες προκάτ, 4 αίθουσες με διαχωριστικά πλαστικά φυσαρμόνικες, ζητώντας α) την ανέγερση ενός νέου κτιρίου που θα στεγάσει αξιοπρεπώς τους μαθητές και των δυο δημοτικών σχολείων της περιοχής, β) να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια η μεταφορά των μαθητών της ευρύτερης περιοχής προς και από τα σχολεία, γ) οι εκπαιδευτικοί να διορίζονται και να βρίσκονται στην θέση τους πριν από την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς χωρίς ούτε ένα κενό, ιδίως της ειδικής αγωγής και της παράλληλης στήριξης. Μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, κ. Σωτήρης Δρούλιας, και το μέλος του ΔΣ. του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σάμου, κ Βαγγέλης Μαρούπας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More