Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ικαρία: Σύντομα ξεκινούν τα έργα για βιολογικούς καθαρισμούς σε οικισμούς του νησιού

Υπεγράφη από το Δήμαρχο Ικαρίας Νίκο Καλαμπόγια η σύμβαση για την κατασκευή του έργου για αντλιοστάσια και αγωγό λυμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό Καραβόσταμου, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 461.000 ευρώ περίπου και με χρόνο περαίωσης στους 12 μήνες.
Το έργο έρχεται να προστεθεί στα έργα:
1. Εγκατάσταση Συστήματος Επεξεργασίας Λυμάτων στον οικισμό Χριστού της Δ.Ε. Ραχών
2. Εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμού Φάρου της Δ.Ε. Αγίου Κηρύκου τα οποία έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ήδη από τον Απρίλιο του 2022 με προϋπολογισμού 1.515.220 ευρώ.
Ταυτόχρονα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία αναμένεται να στελεχωθεί με επιπλέον μηχανικούς βάσει της τελευταίας προκήρυξης και των αποτελεσμάτων που έχουν ήδη εκδοθεί, προχωρά στην εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων – σύνταξη κι επικαιροποίηση φακέλων με σκοπό την ωρίμανση μελετών για τους βιολογικούς Ευδήλου, Αγίου Πολυκάρπου, καθώς και του παραλιακού μετώπου Γυαλισκαρίου – Αρμενιστή κλπ, στοχεύοντας στην υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για σύγχρονες μονάδες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More