Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινστιτούτο Ερευνών Ρωσίας: Η επιστροφή των διοικητών του Τάγματος Αζόφ έγινε ως αντάλλαγμα για την επιστροφή Ρώσων πιλότων

Η επιστροφή των διοικητών του Τάγματος Αζόφ στην Ουκρανία που κρατούνταν στην Τουρκία έγινε ως αντάλλαγμα για την επιστροφή Ρώσων αιχμαλώτων πιλότων στη Ρωσία. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον το Ινστιτούτο Ερευνών Ρωσίας (Rusya Arastirmalari Enstitusu), που εδρεύει στην Άγκυρα, με ανάρτησή του στο Twitter.

Türkiye’nin girişimleriyle Azak komutanlarının Ukrayna’ya dönmesi karşılığında esir alınan Rus pilotların Rusya’ya verildiği ortaya çıktı.

Rusya-Afrika Zirvesinde Rus diplomatlarla yapılan söyleşilerde Azak askerleri ve komutanlarının bir süre önce esir alınan çok sayıda Rus… pic.twitter.com/EEr5D7cj2Q

— Rusya Araştırmaları Enstitüsü (@rusencenter) July 29, 2023

«Σε συνομιλίες με Ρώσους διπλωμάτες στη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής, υπενθυμίστηκε ότι οι στρατιώτες και οι διοικητές της Αζοφικής ανταλλάχθηκαν με μεγάλο αριθμό αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτών πριν από λίγο καιρό και ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ήρθαν στη Ρωσία, αλλά ο όρος της Ρωσίας για την επιστροφή των στρατιωτών του “Αζόφ” ήταν να πάνε στην Τουρκία και όχι στην Ουκρανία και να παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος του πολέμου. Ωστόσο, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν πρότεινε στη Ρωσία να παραδώσει Ρώσους πιλότους, μεταξύ των οποίων ήταν και σημαντικά ονόματα, στη Ρωσία με αντάλλαγμα την επιστροφή των διοικητών του “Αζόφ” στην Ουκρανία, αποκαλύφθηκε ότι έγινε ανταλλαγή με Ρώσους πιλότους» τονίζεται.

Τους πέντε διοικητές του Τάγματος Αζόφ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο Βολντίμιρ Ζελένσκι κατά την αποχώρησή του, στις 8 Ιουλίου, από την Τουρκία, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη. Η ουκρανική προεδρία είχε ανακοινώσει τότε ότι πέτυχε την επιστροφή μελών του Τάγματος Αζόφ, μετά από «διαπραγματεύσεις με την τουρκική πλευρά».

«Η επιστροφή των διοικητών του Αζόφ από την Τουρκία στην Ουκρανία δεν είναι παρά μια άμεση παραβίαση των όρων υφιστάμενων συμφωνιών», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τον οποίο τόσο η Ουκρανία όσο και η Τουρκία παραβίασαν τους όρους της συμφωνίας.

Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More