Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιορδανία: Διαμαρτυρία στο Ισραήλ για παρεμπόδιση του πρέσβη της από την αστυνομία να επισκεφθεί το τέμενος Al-Aqsa

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή στο Αμμάν και του παρέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας επειδή η αστυνομία του Ισραήλ εμπόδισε τον πρέσβη του Βασίλειου στο Τελ Αβίβ να εισέλθει την Τρίτη στο τέμενος Al-Aqsa.
Σε δήλωση του αναφέρει ότι ο Ισραηλινός πρεσβευτής στο Αμμάν κλήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου, αφού ένας Ισραηλινός αστυνομικός έκλεισε το δρόμο του Ιορδανού πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ  κατά την επίσκεψη του στο τζαμί Al-Aqsa / Al-Qudsi Al-Sharif.

Στο έντονα διατυπωμένο μήνυμα διαμαρτυρίας η κυβέρνηση της Ιορδανίας εξέφρασε την καταδίκη της για “όλα τα μέτρα που στοχεύουν σε απαράδεκτη παρέμβαση στις υποθέσεις του τζαμιού Al-Aqsa.”

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν τον Ghassan al-Majali, τον Ιορδανό πρεσβευτή στο Ισραήλ, και του αρνήθηκαν την είσοδο στο τέμενος Al-Aqsa μέσω της Πύλης των Λιονταριών και όρισαν ότι θα λάβει προηγούμενη άδεια για να ολοκληρώσει την επίσκεψη.

Η Ιορδανία εξέφρασε πρόσφατα την ανησυχία ότι η νέα ισραηλινή κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει το status quo στο Όρος του Ναού.

Το Όρος του Ναού, το οποίο περιλαμβάνει το τζαμί Al-Aqsa, είναι μάρτυρας συχνών εντάσεων στην αραβο-ισραηλινή σύγκρουση, καθώς αντιπροσωπεύει τον τρίτο ιερότερο τόπο στο Ισλάμ, ενώ οι Εβραίοι πιστεύουν επίσης ότι είναι ο ιστορικός χώρος των δύο αρχαίων εβραϊκών ναών, που το καθιστά τον πιο ιερό τόπο στον Ιουδαϊσμό.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More