Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιράν: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ μέσα στο μετρό της Τεχεράνης

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο από το Ιράν, στο οποίο φαίνεται η ιρανική αστυνομία να ανοίγει πυρ σε σταθμό του μετρό της Τεχεράνης, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να φεύγουν πανικόβλητοι καθώς ακούγονται πυροβολισμοί.

Οι σταθμοί του μετρό μετατράπηκαν σε σκηνές διαμαρτυρίας και βίας καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την τρίτη επέτειο του “αιματηρού Νοέμβρη” το 2019, όταν εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Η Τετάρτη σηματοδότησε επίσης τον τρίτο μήνα από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί κατά τη διάρκεια αστυνομικής κράτησης.

Εξάλλου, επιτιθέμενοι με μοτοσικλέτες πυροβόλησαν και σκότωσαν εννέα ανθρώπους, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο παιδιά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στο νότιο Ιράν, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν και συνεχίστηκε το κυνήγι για άλλους μετά την πρώτη επίθεση της Τετάρτης σε διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας στην Ιζέχ, δήλωσε ανώτερος δικαστικός αξιωματούχος στην επαρχία Χουζεστάν.

Σε μια ξεχωριστή επίθεση τέσσερις ώρες αργότερα στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ιράν, Ισφαχάν, δύο επιτιθέμενοι με μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα τα μέλη της παραστρατιωτικής δύναμης Basij, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας άλλους δύο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Μεταξύ των νεκρών είναι μια 45χρονη γυναίκα και δύο παιδιά ηλικίας 9 και 13 ετών, δήλωσε αξιωματούχος νοσοκομείου.

Πηγή: afp, A.P

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More