Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιράν: Κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ την Τετάρτη ότι διέπραξε γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ ενέτεινε τις επιθέσεις του στο παλαιστινιακό έδαφος ως απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι επιθέσεις του Σιωνιστικού καθεστώτος έχουν φτάσει σε τέτοια ένταση που φαίνεται ότι ο στόχος είναι η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε επιστολή που απηύθυνε στον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Volker Turk.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, στην επιστολή του επικαλείται τις μεγάλης κλίμακας συστηματικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που δείχνουν, όπως υπογραμμίζει , ότι πρόκειται για εκστρατεία γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού.

Επίσης την Τετάρτη, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, η ανώτατη αρχή του Ιράν, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «κατεύθυναν με κάποιο τρόπο» τις επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και διέταξε ότι το «παλαιστινιακό έθνος» θα βγει «νικητής» από τη σύγκρουση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εξέδωσε προειδοποίηση προς την Τεχεράνη την Τρίτη, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν «αποφασιστικά» σε οποιαδήποτε επίθεση από το «Ιράν ή τους πληρεξουσίους του» στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More