Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιράν: Περισσότεροι από 260 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την πρώτη επέτειο του θανάτου της Mahsa Amini

Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν τη σύλληψη περισσότερων από 260 ατόμων αυτό το Σάββατο, την πρώτη επέτειο από τον θάνατο της νεαρής Κουρδοϊρανής Mahsa Amini, μετά τη κράτηση στην Τεχεράνη επειδή δεν φορούσε σωστά το πέπλο. Ο θάνατός της πυροδότησε κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα.

Οι αρχές εξήγησαν ότι οι συλλήψεις αντιστοιχούν σε περίοδο 24 ωρών και ότι βασίζονται σε παραβιάσεις των κανόνων δημόσιας ασφάλειας, υποκίνηση διαδηλώσεων και κατοχή όπλων, αναφέρει η ιρανική εφημερίδα Shargh.

Το Σάββατο, αρκετές πόλεις στη βόρεια περιοχή του Ιράν με κουρδική πλειοψηφία υποστήριξαν τη γενική απεργία που κήρυξαν κουρδικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Amini.

Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν σημαντική ανάπτυξη με ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με την πολιτική οργάνωση Hengaw, η οποία αναφέρει περισσότερους από δώδεκα ταυτοποιημένους κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και αρκετές γυναίκες ακτιβίστριες.

Ο θάνατος ενός μέλους της Φρουράς της Επανάστασης, Ibrahim Molanpur, αναφέρθηκε επίσης στην πόλη Sardasht την Παρασκευή, και το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε το θάνατο ενός μέλους της πολιτοφυλακής το Σάββατο στο φιλοκυβερνητικό Basij στη νότια επαρχία Φαρς.

Πηγή: RTVE.es/AGENCIES

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More