Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισπανία: Μείωση φόρων 1,8 δισ. για τους αγρότες που επλήγησαν από την ξηρασία

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Με αφορμή τις θερμοκρασίες που αντιστοιχούν στον μήνα Ιούλιο και την παρατεταμένη ξηρασία από την έλλειψη βροχών που ζει η Ισπανία – και έχει πλέον σοβαρές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή – η κυβέρνηση αποφασίζει φορολογικές ελαφρύνσεις για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες.

Όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, τουλάχιστον 800.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι με εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα δουν μείωση στη φορολογία εισοδήματος που αντιστοιχεί σε 1,8 δισ. ευρώ. Θεωρείται “η πιο σημαντική μείωση της τελευταίας δεκαετίας”, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Περαιτέρω μειώσεις θα δουν και ορισμένοι τομείς που βρίσκονται σε πιο ευάλωτη κατάσταση όπως 50% στην περίπτωση των ελαιοπαραγωγών, αμυγδαλοπαραγωγών και μελισσοκόμων και 30% για όσους παράγουν δημητριακά, όσπρια, κάστανα, ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα.

Εκπτώσεις επίσης ισχύουν κατά 35% στην αγορά γεωργικού ντίζελ και 15% στην αγορά λιπασμάτων.

Επιπλέον, διατηρούνται οι μειώσεις στους διορθωτικούς δείκτες που καθορίστηκαν το 2022 για ζωοτροφές που αγοράστηκαν από τρίτους και για καλλιέργειες σε αρδευόμενες εκτάσεις που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More